Herstel na zwangerschap

Na de bevalling is het essentieel om aandacht te besteden aan het herstel van je lichaam, met name aan je bekkenbodem en buikspieren. Onze fysiobehandelingen zijn speciaal ontworpen om jou te helpen bij dit herstelproces, zodat je weer vol vertrouwen en comfortabel kunt bewegen.

Herstel van de bekkenbodem Het voelen en begrijpen van je bekkenbodem kan een uitdaging zijn, vooral na de bevalling. Onze behandelingen richten zich op het herstellen en versterken van deze belangrijke spieren. We beginnen met het verkennen van je bekkenbodem en helpen je bewust te worden van de spieren rondom de plasbuis, vagina en anus. Dit doen we door middel van gerichte ademhalingstechnieken en bewustwordingsoefeningen.

Vervolgens introduceren we bekkenbodemoefeningen die zich richten op uithoudingsvermogen, kracht en coördinatie. Deze oefeningen helpen bij het voorkomen en behandelen van veelvoorkomende bekkenbodemklachten zoals ongewild urineverlies en verzakkingen. Onze deskundige fysiotherapeuten begeleiden je stap voor stap, zodat je de oefeningen veilig en effectief kunt uitvoeren.

Herstel van de buikspieren Tijdens de zwangerschap ondergaan je buikspieren aanzienlijke veranderingen. Onze behandelingen zijn gericht op het herstellen van de functionaliteit en kracht van je buikspieren, met speciale aandacht voor de dwarse en schuine buikspieren.

We beginnen met het activeren van de dwarse buikspier, die een cruciale rol speelt bij het stabiliseren van je bekken en lage rug. Door middel van gecontroleerde oefeningen helpen we je deze spieren te versterken en te integreren in dagelijkse activiteiten zoals tillen en bewegen. Naarmate je herstel vordert, introduceren we oefeningen voor de schuine buikspieren, die essentieel zijn voor het stabiliseren van je romp tijdens draaiende bewegingen en alledaagse activiteiten.

Veiligheid en vermijden van risico’s Bij onze fysiobehandelingen staat veiligheid voorop. We adviseren om bepaalde oefeningen en activiteiten te vermijden, vooral in de eerste 6 weken na de bevalling. Het trainen van de rechte buikspieren en het uitvoeren van oefeningen met neerwaartse druk kunnen het risico op bekkenbodemklachten vergroten. Daarom begeleiden we je bij het maken van de juiste keuzes voor een veilig en effectief herstel.

Klaar voor een gezond herstel? Bij onze praktijk begrijpen we dat het herstel na de zwangerschap een uniek en persoonlijk proces is. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten staan klaar om je te begeleiden en ondersteunen bij elke stap van je herstelreis.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Bij ons kun je rekenen op de expertise van Lynn. Lynn staat klaar om jou te begeleiden tijdens je herstelproces na de bevalling. Het maakt niet uit of je nu vragen hebt over je bekkenbodem, twijfels hebt over je herstel, of gewoon wilt beginnen met het versterken van je lichaam. Met haar zorgzame en deskundige aanpak helpt Lynn je om je weer comfortabel en zelfverzekerd te voelen na de bevalling.

Wil je meer weten over Lynn? Klik dan hier.

Start jouw herstelproces vandaag via onderstaande knop of bel 321-869.