Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut is binnen de beroepsgroep fysiotherapie de specialist wat betreft sportblessures, blessurepreventie en sportrevalidatie.

Lichamelijke klachten en/of acute sportblessures komen bij de Nederlandse sporters zeer frequent voor. Vaak blijft de geblesseerde sporter achter met de vraag, hoe nu te herstellen.  Om deze vraag te beantwoorden is het raadzaam om een gediplomeerd sportfysiotherapeut te consulteren. Deze kan door middel  van een gedegen intake en lichamelijk onderzoek een goede inschatting maken van het probleem en daarbij een concreet behandelplan opstellen.

Binnen onze praktijk is iedere sporter, ongeacht zijn of haar niveau, in staat om onder professionele begeleiding te revalideren. De praktijk beschikt over al de middelen die daarvoor nodig zijn. Dit begint al tijdens de diagnostiek. Onze fysiotherapeuten zijn goed geschoold en hebben brede ervaring. Tevens is er de mogelijkheid om echodiagnostiek te gebruiken om tot een duidelijke diagnose te komen. Dit komt het uiteindelijke behandelplan ten goede. De revalidatie vindt over het algemeen 1 op 1 of in klein groepsverband plaats wat als voordeel heeft dat er sprake is van meer dan voldoende individuele aandacht.  Onze trainingszaal beschikt over  toepassingen waarbij uithoudingsvermogen en kracht goed getraind kunnen worden.

Wanneer u ten gevolge van uw sport een lichamelijke klacht of blessure heeft opgelopen dan kunt u contact opnemen met de praktijk voor een intake.