Echografie

In 2008 hebben we met meerdere therapeuten de opleiding MSU gevolgd en het examen behaald bij Dynamic. Zij organiseert in samenwerking met FYSUS de opleiding MSU Standaard. Deze opleiding is bedoeld voor artsen, fysiotherapeuten, radiologisch laboranten, orthopedisch chirurgen en anderen die musculoskeletale echografie willen betrekken bij hun praktijkvoering.

Deze complete MSU opleiding geeft een basis voor iedereen die met musculoskeletale echografie wil beginnen. Normale anatomie en pathologie worden behandeld volgens: de laatste anatomische inzichten, de meest recente kennis op het gebied van weefselschade en weefselherstel, de mechanische– en de biologische gevolgen van weefselschade op korte en lange termijn.

Deze opleiding biedt een verdieping van anatomische kennis, het protocollair scannen en het betrouwbaar interpreteren van het verkregen beeld zowel normale anatomie als uitgebreide pathologie.

Gebied: schouder, elleboog, pols, heup, knie en enkel.

Door het gebruik van een betrouwbaar aanvullend onderzoeksinstrument kunnen wij efficiënter werken in onze praktijk. Zowel qua diagnostiek alsook het beoordelen van het herstelproces op een objectieve wijze.